AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan Meclis gündemine ilişkin açıklama:

TAKİP ET

"Hazine ve Maliye Bakanlığımızın tasarruf tedbirlerini de muhtevi iki farklı kanun çalışmasıyla ilgili Grup Başkanımız, grup başkanvekillerimizle birlikte milletvekillerimizin çalışmaları devam ediyor" - "Kurban Bayramı sonrasında 6-7 kanun teklifini temmuz ayı sonuna kadar Mecliste görüşmeyi planlıyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirlerini de içeren iki farklı yasal düzenlemeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kurban Bayramı sonrasında 6-7 kanun teklifini temmuz ayı sonuna kadar Mecliste görüşmeyi planlıyoruz." dedi.

Akbaşoğlu, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramı, bütün milletimizin esenliğine vesile olsun, başta Gazze'deki siyonist İsrail'in soykırımı olmak üzere bütün zulümlerin son bulduğu ve insanlığın huzura, barışa kavuştuğu günlerin müjdecisi olsun." temennisinde bulundu.

Kurban Bayramı'ndan sonra kripto varlıklara ilişkin kanun teklifi ile ulaştırma alanında düzenlemeler için kanun teklifinin Genel Kurulun gündemine geleceğini belirten Akbaşoğlu, "Hazine ve Maliye Bakanlığımızın tasarruf tedbirlerini de muhtevi iki farklı kanun çalışmasıyla ilgili Grup Başkanımız, grup başkanvekillerimizle birlikte milletvekillerimizin çalışmaları devam ediyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışma devam etmekte. Kurban Bayramı sonrasında 6-7 kanun teklifini temmuz ayı sonuna kadar Mecliste görüşmeyi planlanıyoruz." diye konuştu.

Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde 9. Yargı Paketi'ne ilişkin de bir teklifi bayramdan sonraki süreçte Meclis Başkanlığına sunacaklarını bildiren Akbaşoğlu, pakette birçok başlık olduğunu ancak ağırlıklı olarak Anayasa Mahkemesi tartafından iptal edilen kanunlara ilişkin düzenlemelerin yer aldığını anlattı.

- "9. Yargı Paketi'nde etki ajanlığına ilişkin düzenleme yok"

Bugün 9. Yargı Paketine ilişkin basına yansıyan haberlere işaret eden Akbaşoğlu şunları kaydetti:

"Gerçeği yansıtmayan ve üzüntü verici bir şekilde basına yansıyan bir durum söz konusu. 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çalışmalarımızda etki ajanlığına ilişkin herhangi bir düzenleme, çalışmanın başından itibaren bulunmamaktadır. 6284 sayılı Kanun'la ilgili de herhangi bir düzenleme bu çalışmada söz konusu değildir. Sanki böyle bir çalışma varmış da bu taslaktan çıkarılmış gibi bir yaklaşımın ortaya konulması ve basında buna dair haberlerin yer alması gerçeği yansıtmamaktadır. Bu, üzüntü verici bir durumdur."

Geçen haftadan beri bir çalışma yürüttüklerini ve bayram sonrasında da bu çalışmanın devam edeceğini açıklayan Akbaşoğlu, "Ortada bir teklif henüz söz konusu değil. Kamuoyunu yanlış yönlendirici birtakım açıklamaların tashihe muhtaç olduğu bir gerçek." dedi.

Akbaşoğlu, bayram sonrasında bu çalışma nihayete erdiğinde detaylarını paylaşacaklarını söyledi.

Akbaşoğlu, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi gecesinde millet tarafından kurulan Cumhur İttifakı'nın kararlılıkla yoluna devam ettiğini ve edeceğini belirterek, "Türkiye Yüzyılı hedeflerimize doğru hep birlikte bütün milletimizle beraber yol yürümeye, bu hedefleri hep beraber gerçekleştirme kararlılığını net bir iradeyle ortaya koymaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz bütün milletimizin emrinde ve hizmetindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu